Logotype

Söndagen den 21 december 2014
Tomas har namnsdag

Sök:

Länskarta

Hela Sverige

Klicka på ett län för att se nyheter därifrån.

Loggbok: 19 december 2014
I morron måste du kolla vädret, för så här säger Bondepraktikan: Skiner solen kan man vänta stark köld, regnar det, bebådas värme och nederbörd i jul.

Runmarö 20 april 2012 Anne Forslund

EM-silver till Lööf och Salminen

Drömduon lyckades ta EM-silver på torsdag. Foto: Paul Kane

Starbåtseglarna Fredrik Lööf och Max Salminen visade på EM i San Remo idag vart skåpet ska stå. EM-silvret är den bekräftelsen teamet behöver inför OS.

Fredrik Lööf och Max Salminen har efter tre världscupmedaljer sedan hösten 2010 – då de började segla tillsammans – nu även skördat en viktig mästerskapsmedalj.

Fredrik är mycket nöjd med teamets prestation:

– Nu har vi äntligen visat konkurrenterna vart skåpet ska stå. Det är värt jättemycket för oss. Vi har verkligen visat att vi är beredda att slåss, berättar han för Svenska Seglarförbundet.

– Naturligtvis har vi fortfarande några småsaker som vi ska jobba på inför OS, men medaljen betyder att vi har byggt en bra bas, tillägger Lööf.

Max Salminen, ursprungligen från Barsebäck, hittar förklaringen till teamets framgång i bra starter och stabiliteten under hela tävlingen:

– Vi hade svaga vindar och stora vågor, en kombination som vi egentligen inte är så duktiga på. Därför känns det extra bra, säger Salminen.

EM:et i San Remo i Italien följde tätt på världscuptävlingen på Mallorca. Teamets tighta schema fortsätter: Redan nu på söndag startar besättningen på världscuptävlingen i Hyéres i Frankrike.

Källa: Svenska Seglarförbundet

Skriv utTipsaKommentera(0 kommentarer)

Kommentarer:

Annonser

335   Producent: Nordlindh & Ullman AB