Onsdagen den 2 december 2015
Beata och Beatrice har namnsdag

Sök:

Länskarta

Hela Sverige

Klicka på ett län för att se nyheter därifrån.

Loggbok: Örvik 30 november 2015 Camilla Strandman
Stormen Gorm drar in över Sydsverige. Prognos sö-må Kattegatt: Väst eller sydväst 10-kuling 14. I kväll snabbt ökande till väst senare nordväst storm 22-29 m/s. Under natten avtagande och frampå dagen nordväst kuling 15-20. Måttlig till dålig sikt med regn och åska. När ni läser det här vet ni hur det blev
Säger som min mormorsmor: Stackars dem som är på sjön och inte har någon båt!

Runmarö 20 april 2012 Anne Forslund

EM-silver till Lööf och Salminen

Drömduon lyckades ta EM-silver på torsdag. Foto: Paul Kane

Starbåtseglarna Fredrik Lööf och Max Salminen visade på EM i San Remo idag vart skåpet ska stå. EM-silvret är den bekräftelsen teamet behöver inför OS.

Fredrik Lööf och Max Salminen har efter tre världscupmedaljer sedan hösten 2010 – då de började segla tillsammans – nu även skördat en viktig mästerskapsmedalj.

Fredrik är mycket nöjd med teamets prestation:

– Nu har vi äntligen visat konkurrenterna vart skåpet ska stå. Det är värt jättemycket för oss. Vi har verkligen visat att vi är beredda att slåss, berättar han för Svenska Seglarförbundet.

– Naturligtvis har vi fortfarande några småsaker som vi ska jobba på inför OS, men medaljen betyder att vi har byggt en bra bas, tillägger Lööf.

Max Salminen, ursprungligen från Barsebäck, hittar förklaringen till teamets framgång i bra starter och stabiliteten under hela tävlingen:

– Vi hade svaga vindar och stora vågor, en kombination som vi egentligen inte är så duktiga på. Därför känns det extra bra, säger Salminen.

EM:et i San Remo i Italien följde tätt på världscuptävlingen på Mallorca. Teamets tighta schema fortsätter: Redan nu på söndag startar besättningen på världscuptävlingen i Hyéres i Frankrike.

Källa: Svenska Seglarförbundet


Kommentarer:

Annonser

270   Producent: Nordlindh & Ullman AB